Gewonde bij explosie in woning Winschoten

Winschoten – De brandweer rukte zondagochtend uit naar aanleiding van een explosie in een woning in Winschoten. De explosie vond plaats aan de Engelstilstraat achter het voormalig politiebureau. De brandweer meldt dat er één gewonde is gevallen. Volgens de brandweer kwam zondagochtend een melding binnen van een woningbrand. Bij aankomst bleek het om een explosie te gaan. Er is veel schade aan de woning en de straat ligt bezaaid met puin. Volgens de brandweer heeft het alle schijn van een gasexplosie.

Ontruiming en overslaande brand

De brandweer meldt dat er brand is ontstaan in de woning waar de explosie was. Er is veel rookontwikkeling. Het gebouw waar de explosie plaatsvond en omliggende panden zijn inmiddels ontruimd. Ook zijn er gasmetingen verricht, maar er is geen gas gemeten. De brand is inmiddels overgeslagen naar een aantal omliggende panden. Op het moment worden wordt er gebruik gemaakt van vier blusvoertuigen. Ook worden er hoogwerkers ingezet om het vuur te blussen. De brandweer adviseert om ramen en deuren gesloten te houden.Bewoners die niet terug kunnen naar hun woning worden opgevangen in de sporthal aan de Mr. D.U. Stikkerlaan.

Gewonde

Volgens de brandweer is er één gewonde. Een traumahelikopter zou ter plaatse zijn. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Door: Teunis Streunding / Groningsnieuws.nl

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl