78-Jarige vrouw gewond na mogelijke woninginbraak

GRONINGEN – Sinds zaterdag 13 april deed de politie onderzoek naar een mogelijke woninginbraak aan de Groningerweg in Groningen waarbij de bewoonster ernstig gewond raakte. Op zaterdag aan het eind van de middag belde een 78-jarige mevrouw de politie. Ze werd net wakker, was gewond en kon zich niet herinneren wat er gebeurd was maar haar huis aan de Groningerweg was overhoop gehaald. De politie is direct naar de vrouw gegaan. Zij is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hebben onderzoek in het huis van het slachtoffer gedaan. Een raam aan de voorkant van de woning was vernield.

Er is in ieder geval een televisie meegenomen. Het is  nog onbekend om wat voor merk het gaat.  Agenten hebben zaterdag een speurhond ingezet en agenten deden onderzoeken of er in de buurt van de Groningerweg camera’s hangen die mogelijk opnames hebben gemaakt van eventuele verdachte(n).

Het slachtoffer is vrijdagavond 12 april omstreeks 23.30 uur naar bed gegaan. Op zaterdag 14 april, einde van de middag  belde zij met de meldkamer. Wat er in de tussenliggende periode is gebeurd is de politie nog onbekend. Ook vanochtend deed de politie onderzoek naar eventuele sporen in en rondom het huis.

Tips

Heeft u meer informatie over datgene dat zich tussen vrijdagavond 12 april 23.30 uur en zaterdag 13 april eind van de middag in het huis van de 78-jarige aan de Groningerweg heeft afgespeeld? Of is het u opgevallen dat in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand met een tv over straat liep? Misschien kreeg u een tv aangeboden in die omgeving of heeft u een tv gevonden in de buurt van Groningerweg?  Bel de politie dan via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto: Groningsnieuws.nl / Tekst; Politie