Premier Mark Rutte brengt bezoek aan Groningen

GRONINGEN – Premier Mark Rutte (VVD) heeft zondagochtend in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen een kopje koffie gedronken op De Vismarkt. Het bezoek bracht enkele tientallen mensen op de been.

Het ging vooral om actievoerders die met protestborden en leuzen opriepen tot een beter klimaat en waarbij de gevolgen van de gaswinning in Groningen nog maar eens duidelijk werden gemaakt. Tijdens het bezoek bracht Rutte onder andere een bezoek aan een kapperszaak en ging hij op straat met verschillende mensen in gesprek. Tijdens de wandeling door de binnenstad probeerden de demonstranten Rutte de weg te versperren maar de minister-president manoeuvreerde daar makkelijk om heen.

Rond 13.00 uur vertrok Rutte weer

Door: Wesley Bos – GroningsNieuws & Tekst: OOGTV

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl