Verkeer omgezet naar tijdelijke baan op zuidelijke ringweg

GRONINGEN – De werkzaamheden waarbij de zuidbaan van de Zuidelijke Ringweg omgezet werd naar een tijdelijke baan zijn succesvol verlopen. Dat meldt Combinatie Herepoort. Vrijdagavond rond 22.00 uur ging de oprit Kempkensberg definitief dicht waarna Herepoort kon beginnen met het verleggen van de zuidbaan. Verkeer richting Hoogezand rijdt vanaf de Hereweg tot aan de afrit naar de Europaweg in de nieuwe situatie over de voormalige noordbaan. Deze rijbaan bestaat uit twee versmalde rijstroken waar een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur geldt. “Alles is volgens planning verlopen”, laat Herepoort weten. “We hebben asfalt aangebracht en de markeringen aangepast. Verder hebben we tijdelijke bebording geplaatst, hectometerbordjes omgezet en reflectoren op de middenbarrière aangebracht.”

Met het verleggen van de zuidbaan is de weg nu vrij om de oorspronkelijke weg af te breken. Op deze plek zal de komende jaren de nieuwe ringweg gebouwd worden. Tussen de Hereweg en de Europaweg zal deze verdiept worden aangelegd.

 

Foto’s: Raymond Bos Fotografie

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl