Meerdere mannen voor de rechter wegens kindermisbruik

GRONINGEN – Voor de Groninger rechtbank staan donderdag en vrijdag acht mannen terecht voor seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Het gaat om mannen uit onder meer Groningen en Winschoten. Het meisje werd vanaf 13-jarige leeftijd twee jaar lang tientallen keren verkracht door haar nu 46-jarige oom uit Winschoten. Die werd vorig jaar veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. De man zorgde er ook voor dat andere mannen haar konden misbruiken, in ruil voor geld of voor filmopnames van het misbruik.

Het meisje deed ruim een jaar geleden aangifte. De politie kon vervolgens diverse filmpjes en de namen van acht van de verdachten achterhalen. Justitie eiste donderdag celstraffen tegen hen van tussen de 10 maanden en 3,5 jaar. Tegen een 29-jarige inwoner van Groningen eiste het Openbaar Ministerie een celstraf van 10 maanden. Bovendien zou hij het meisje een schadevergoeding van 5.000 euro moeten betalen.

 

Foto: StockFoto GroningsNieuws

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl