Veel commotie wegens ”poederbrief”

GRONINGEN – In het Confucius Institute van de Rijksuniversiteit aan de Oude Boteringestraat is donderdag begin van de middag een poederbrief binnengekomen. Drie mensen kwamen in aanraking met de stof in de brief, die na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ongevaarlijk bleek.

De politie was met veel andere hulpdiensten aanwezig. De omgeving van het instituut werd tot vrijdag aan het begin van de middag afgezet. De EOD werd opgeroepen en die kon al snel constateren dat de stof niet gevaarlijk was. Daarop werd de omgeving weer vrij gegeven

Wie de poederbrief heeft verstuurd is nog onduidelijk. Wel is er veel kritiek op de RUG vanwege de samenwerking met China, die vanuit het Confucius Institute plaats vindt. Mogelijk is de poederbrief een protest tegen die samenwerking met China.

 

Foto’s: Raymond Bos / GroningsNieuws

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl