Aantal autobranden met vijftien procent gestegen

GRONINGEN – Uit onderzoek van de alarmeringenwebsite alarmeringen.nl blijkt dat er in 2018 60 autobranden waren in de gemeente Groningen, een stijging van vijftien procent in vergelijking met de 51 van 2017. Deze stijging is klein te noemen in verhouding met de rest van Nederland, waar het aantal autobranden steeg met ruim een kwart (27 procent). De meeste autobranden vinden plaats in en rond de grote steden. Amsterdam staat bovenaan met in totaal 299 autobranden.

De stijging in de gemeente Groningen komt overeen met de gemiddelde stijging in de provincie. Onder andere Winschoten en Hoogezand zijn uitschieters. In Winschoten vervijfvoudigde het aantal autobranden en in Hoogezand werd een driedubbel aantal autobranden geteld.

 

Foto’s: Archief / Wesley Bos – GroningsNieuws

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl