In beeld; Sinterklaas veilig aangekomen in Groningen (video)

GRONINGEN – Weer een geweldig kinderfeest vanmiddag in Groningen, want wie komt er alle jaren? Sinterklaas met zijn gevolg. Spannend maar helaas werden de kinderen vandaag  tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen geconfronteerd met een demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet en een grote politiemacht aan de Emmasingel.  Nooit eerder maakten we deze toestanden mee en dit willen we onze kinderen toch niet aandoen. Menig aanwezige zou wensen dat demonstreren tijdens dit kinderfeest zou worden verboden. Alle lof voor de politie die zorgde dat het feest ongestoord kon verlopen.

Verklaring burgemeester Den Oudsten:
Burgemeester Peter den Oudsten: ‘Bij de aankomst van Sinterklaas in Groningen waren voor en tegenstanders van Zwarte Piet aanwezig op het Emmaplein. Het ging om zo’n veertig demonstranten in het vak van Kick Out Zwarte Piet en ongeveer tachtig personen die de demonstratie wilden verhinderen. Het politieoptreden was erop gericht om confrontaties tussen beide partijen te voorkomen. En dat is gelukt.

 

Beelden gemaakt door: Robert Van Der Veen & Raymond Bos / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws