Forse brand bij Recyclingbedrijf aan Duinkerkenstraat in Groningen

GRONINGEN – Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Duinkerkenstraat is zaterdagavond brand uitgebroken. De brandweer had opgeschaald naar middelbrand. De brand werd even na de klok van 22.00 uur gemeld bij de brandweer die daarop uitrukte met een bluswagen, een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. Een kwartier na aankomst werd opgeschaald naar middelbrand waarop de assistentie werd ingeroepen van een tweede tankautospuit. “Het gaat om een forse bult afval die in een loods op het terrein in brand staat”, vertelt Johan Bosklopper van de brandweer. “Omdat zulke branden wel eens lang kunnen duren hebben we direct opgeschaald naar middelbrand om extra mensen aanwezig te hebben maar ook om voldoende water op de vuurhaard te kunnen spuiten. Zo is ook ons groot watertransport gealarmeerd. Met deze dompelpomp kunnen we heel veel water naar het brandadres pompen.” De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren bezig is om de brand te blussen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hoe groot de schade aan het gebouw is zal later zondag geïnventariseerd worden.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl