Vrachtwagen brand geheel uit op Noodweg nabij Hoogkerk

GRONINGEN – Een trailer van een wegenbelijningsbedrijf is woensdagmorgen in de as gelegd na een felle brand. De trailer zat achter een vrachtwagen van hetzelfde bedrijf toen deze tijdens het rijden vlam vatte. Op de Noodweg stopte men en werd de trailer hals over kop van de vrachtwagen losgekoppeld waarna de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer rukte hierop uit met een tankautospuit en een schuimblusvoertuig. Omdat dit soort branden vrijwel alleen met schuim kan worden gedoofd, kon de bemanning van de tankautospuit niet veel meer doen dan op veilige afstand toekijken en een afzetting creëren om omstanders op veilige afstand te houden. Aan boord van de trailer zaten onder meer een gasfles en andere zeer snel brandende materialen. De brandweer wist niet te voorkomen dat de trailer volledig uitbrandde. Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. De Noodweg was tot circa half één ‘s middags gestremd.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl