Openbaar Ministerie geeft twintig jaar cel voor gezinsmoord Haren

GRONINGEN – Een 20-jarige inwoner van Glimmen is maandag veroordeeld tot 20 jaar cel voor het doden van zijn ex-vriendin en haar dochtertje in hun woning aan het Jufferpad in Haren. De man, die oorspronkelijk uit Eritrea komt, doodde vorig jaar oktober de 23-jarige vrouw omdat die een eind wilde maken aan hun relatie. Hij wurgde haar en sneed vervolgens haar keel door. Toen haar zesjarige dochtertje kort daarop haar moeder dood aantrof, wurgde hij het kind vervolgens.

Volgens de rechter acteerde de man in een vlaag van verstandsverbijstering, en was er geen sprake van voorbedachten rade. De man belde de volgende ochtend een vriend met het verzoek, de politie in te schakelen vanwege het gebeurde.

 

Foto’s: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws

Misschien wilt u dit ook lezen?