Openbaar Ministerie eist celstraf tegen Lina B

GRONINGEN – 445 dagen gevangenisstraf, waarvan 360 dagen voorwaardelijk. Dat is de eis van het Openbaar Ministerie tegen Linda B., verdacht van een aantal autobranden in de Groningse wijk Kostverloren in september vorig jaar. Ondanks dat er DNA-materiaal van de verdachte gevonden is op lappen stof bij de brandende auto’s en er camerabeelden zijn  waarop B. in de buurt van de autobranden te zien is, ontkent de 27-jarige verdachte alle betrokkenheid. De Officier van Justitie vindt het, naast de celstraf, noodzakelijk dat de vrouw ook in de toekomst behandeld wordt voor haar alcoholproblematiek . De vrouw zit nu al in een kliniek in Zuidlaren. In 2015 en 2016 was B. ook al eens verdachte bij een serie van elf autobranden in Haren.

Omdat B. al 85 dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft ze het onvoorwaardelijke deel van de celstraf niet uit te zitten. De voorwaardelijke straf blijft wel staan.

 

Foto’s: Archief Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl