Grote klopjacht op autodieven door Groninger wijk Vinkhuizen

GRONINGEN – Een tweetal heeft woensdagmiddag een auto gestolen aan de Siersteenlaan in Groningen. Getuigen zagen dit gebeuren en belden 112. Hierop startte de politie direct een burgernet op. Deze burgernet wees uit dat de daders zich hadden verschanst in de bosschage aan De Roegebos in Vinkhuizen. Hierop gingen meerdere politiehonden ter plaatse. Omdat het gebied der mate groot was , werd ook een politiehelikopter ingezet. Na bijna 2 uur zoeken wist de politie één verdachte aan te houden. Mogelijk wist een tweede verdachte dus te ontkomen. De verdachte is aangehouden en wordt op dit moment verhoort door de recherche.

Kapotgereden dienstvoeruig

Aan de Anna Blamanstraat werd het voertuig terug gevonden. De politie zette hierop het voertuig klem. Een dienstvoertuig van de politie liep bij het klem zetten van het voertuig een lekke band op. Zowel het dienstvoertuig van de politie als het gestolen voertuig werden afgesleept.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws

Misschien wilt u dit ook lezen?