Brandweer ontvangt groot applaus na grote reddingsactie

GRONINGEN – De brandweer is zaterdagavond ruim ander half uur bezig geweest met de reddingsactie van een te water geraakte pony. Drietal kinderen zagen de pony aan de Hoogeweg in de sloot zitten en waarschuwden de hulpdiensten. Hierop rukte de brandweer in eerste instantie uit met één tankautospuit. De brandweerlieden van de tankautospuit probeerden eerste instantie een reddingspoging te doen , maar deze mislukte. Hierop vroegen zij assistentie van het hulpverleningsvoertuig en de duikers. Zij kwamen hierop met spoed ter plaatse. Toen zij eenmaal ter plaatse waren gingen duikers het water in om de pony een halster om te doen. Nadat deze halster om zat , werd het dier middels het hulpverleningsvoertuig uit het water gehaald. Toen deze op het droge stond ontving de brandweer een groot applaus van het inmiddels toegestroomde publiek.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws