Schoten gelost na achtervolging in Groningen (Video)

GRONINGEN – Een 42-jarige Amsterdammer is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden na een achtervolging. De achtervolging eindigde op de rotonde bij de Zuiderweg in Hoogkerk.

Bij de aanhouding werden ook schoten gelost. Daar De bestuurder reed door de binnenstad van Groningen waarbij hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Agenten die dit zagen zetten de achtervolging in waarbij met hoge snelheden door het centrum werd gereden. De achtervolging eindigde op de toerit naar de A7. Agenten losten daar verschillende schoten op de auto waarbij deze uiteindelijk midden op de rotonde tot stilstand kwam. Niemand raakte gewond en de bestuurder is overgebracht naar het politiebureau.

De politie vraagt aan getuigen zich te melden. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die op de fiets onderweg waren in de Voermanstraat in de wijk Paddepoel. Daar werd na afloop een aantal fietsen op straat gevonden. De politie houdt er rekening mee dat deze van mensen zijn die tijdens de achtervolging de auto moesten ontwijken.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Video: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl