Dakbrand bij woning aan Hereweg in stad Groningen

GRONINGEN – In een portiekflat aan de Hereweg is maandagmiddag brand uitgebroken. De brandweer had al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’. Het vuur is inmiddels geblust. De melding kwam rond 15.30 uur binnen waarop direct een bluswagen en een hoogwerker uitrukten. “Toen we ter plaatse kwamen constateerden we vlammen op het dak van het gebouw”, vertelt Anouk Bruintjes van de brandweer. “Om die reden hebben we direct ‘middelbrand’ gemaakt, omdat het om een brand op hoogte gaat waarop een tweede bluswagen ter plaatse is gekomen.” De bewoners van het gebouw waren tijdelijk geëvacueerd. Hoe de brand ontstaan is, is nog onbekend. “Of deze op het dak ontstaan is, of dat deze van binnenuit naar buiten is geslagen is op dit moment een punt van aandacht.”

Vanwege de brand was de Hereweg tijdelijk afgesloten.

 

Foto’s: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws