Brandweer rukt uit voor ”zolderbrand”

GRONINGEN – De Groninger brandweer heeft maandagochtend moeten uitrukken voor een vermeende woningbrand aan de Tweede Spoorstraat in de wijk Kostverloren.  De melding van de brand kwam rond 10.30 uur binnen op de meldkamer. “Een buurvrouw zag rook uit het dak komen van de woning”, vertelt een omwonende. “Ze was in de veronderstelling dat er brand woedde op de zolder van de woning en belde daarop het alarmnummer.” De brandweer rukte daarop uit met een bluswagen en een hoogwerker. Bij aankomst bleek het om een loos alarm te gaan. De rook was afkomstig van de kachel in de woning, en van brand in de woning was dus geen sprake. De brandweer is daarop weer teruggekeerd naar de kazerne.

 

Foto’s: GroningsNieuws.nl

Geschreven door: Raymond Bos (GroningsNieuws)