Hulpdiensten zoeken naar persoon in kanaal

GRONINGEN – Hulpverleningsdiensten zijn zondagochtend in actie gekomen in en rondom de Oosterhaven in de stad. Op de kade was kort daarvoor een stapeltje natte kleding aangetroffen. De kleding werd rond 11.30 uur aangetroffen door omstanders. “Gisteravond hoorden we flink wat kabaal en een plons”, laat een buurtbewoner aan een incidentfotograaf van groningsnieuws.nl weten. “Vanochtend zagen we ineens de natte kleding liggen.” Omdat men het niet vertrouwde werd het alarmnummer gebeld waarop onder andere de duikers van de Groninger brandweer uitrukten. Voor de zekerheid ging men te water om te kijken of er wellicht ook iemand te water was geraakt. Uit onderzoek bleek uiteindelijk dat het om een loos alarm ging.

Hoe de kleding op de kade terecht is gekomen daar wordt onderzoek naar gedaan.

 

Foto’s: Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie GroningsNieuws