Koning en koningin bezoeken orkest in Cultuurcentrum De Oostpoort

GRONINGEN – Koning Willem Alexander en koningin Máxima zijn vanavond aangekomen in Cultuurcentrum De Oostpoort in de Stad. De Oranjes wonen daar de opnames bij van het Koningsdagconcert. In De Oosterpoort luistert het koninklijk echtpaar onder meer naar het Noord Nederlands Orkest )NNO’ en streektaalzanger Erwin de Vries. Het concert wordt op Koningsdag uitgezonden op NPO 2. Behalve de koning en de koningin waren ook Prinses Beatrix en Prins Constantijn present in het Groninger cultuurcentrum. Het concert is alleen toegankelijk voor genodigden. Onder hen veel Groninger politici en bestuurders.

Onder meer FC Groningen-directeur Hans Nijland, de burgemeester van Groningen en Annemarie Heite waren bij het concert aanwezig.

Demonstranten

Willem Alexander en Máxima werden buiten De Oosterpoort toegezongen door demonstranten tegen de aardgasbevingen. Binnen genoten de gasten van muziek uitgevoerd door het NNO. Dat speelde werk van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein, Michael Jackson en Dick Dale.

Foto’s: Raymond Bos & Joey Lameris / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie Groningsnieuws.nl
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl