Groningers aangehouden wegens betrokkenheid bij drugslab

ZUIDLAREN – Van de zes verdachten die vrijdag gearresteerd werden bij een drugslab in Zuidlaren zijn er drie vrouwen afkomstig uit de stad en uit de gemeente Loppersum. Dat heeft de politie zaterdagmiddag bekendgemaakt. In een loods aan het Bolwerk in het Drentse dorp deed de politie vrijdagochtend een inval nadat het eerder informatie had gekregen dat er waarschijnlijk een hennepkwekerij in het pand zou zitten. Tijdens de inval waren er zes verdachten aanwezig, en ook werd een grote hoeveelheid chemicaliën en een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten zijn uiteindelijk tot middernacht bezig geweest om het drugslab te ontmantelen. In totaal werden er ruim driehonderd hennepplanten en ongeveer tienduizend hennepstekken aangetroffen.

De aangehouden verdachten zijn drie mannen en drie vrouwen. Van twee mannen is geen woon- of verblijfplaats bekend. De derde mannelijke verdachte komt uit Emmen. De vrouwen zijn in de leeftijd van 38 tot 63 jaar. Vanwege het onderzoek naar het drugslab is er vrijdagavond een woning in Emmen doorzocht. Hierbij zijn diverse spullen in beslag genomen. De politie laat weten dat het onderzoek de komende dagen wordt voortgezet.

 

Foto’s: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl

Geschreven door: Redactie Groningsnieuws.nl
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl