Jongeren betalen fors meer voor autoverzekering

GRONINGEN – Autoverzekeringen worden duurder, vooral voor jongeren. Jongeren betalen gemiddeld 53 procent meer voor de verplichte WA-verzekering dan twee jaar geleden. Hun premie ligt nu gemiddeld op 1266 euro per jaar. Jongeren betalen nu gemiddeld bijna drieënhalf keer zoveel als 65 plussers: een verschil van 898 euro. Dat blijkt uit cijfers van vergelijkingswebsite Independer. De gemiddelde premiestijging voor autobezitters over de laatste twee jaar is 38 procent.

Beginnend bestuuder

Verzekeraars beschouwen jongeren, beginnende bestuurders, als risicogroep die bovengemiddeld veel schade rijdt en ongelukken kan veroorzaken. Dat zie je terug in de hoogte van de premie.

 

Foto: Redactie Groningnsieuws.nl

Geschreven door: Redactie Groningsnieuws.nl
error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl