Brandweer rukt uit voor brand in schoorsteen

BEDUM – De brandweer van Bedum en de stad Groningen rukten zaterdagmiddag uit naar een woning aan De Wilgen in Bedum.Een omwonende had vonken gezien uit de schuursteen van de woning. De omwonende bedacht zich niet en waarschuwde de bewoner van de woning. De bewoner alarmeerde hierop de brandweer. De brandweer van Bedum en Groningen rukten hierop uit. Ter plaatse gekomen werd de hoogwerker van de brandweer gereed gemaakt. Nadat deze gereed was werd de schoorsteenpijp gecontroleerd met onder andere een warmtebeeldcamera. De brandweer besloot aan de hand van deze bevindingen twee schoorsteendelen uit elkaar te halen om verdere schade te voorkomen. nadat dit gedaan was konden zowel de brandweer van de stad Groningen als de brandweer van Bedum terug naar hun post.

Wilt u een dergelijke brand voorkomen? Bekijk Deze tips.

 

Door: Wesley Bos / Groningsnieuws.nl

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl