Hulpdiensten rukken uit voor smeltende meter

HOOGKERK – De Groninger Brandweer rukte zondag halverwege de middag uit naar een woning aan de C. Jetsesstraat in Hoogkerk. De bewoners van de woning roken een sterke brandlucht vanuit de meterkast. Dit vertrouwden zij niet en belden 112. Hierop rukten meerdere hulpdiensten uit. De brandweer startte bij aankomst direct een onderzoek naar de herkomst van de brandlucht. Hierop kwamen zij uit bij de ”slimme” meter in de meterkast. De meter had door onbekende oorzaak kortsluiting gemaakt. De brandweer voerde hierop een nacontrole uit met een warmtebeeldcamera. Toen er niks meer bleek te branden hebben zij het defect overgedragen aan Enexis. Enexis zal dan ook het defect moeten verhelpen.

 

Door: Agnes Koning / Groningsnieuws.nl

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl