OM eist celstraffen voor poging doodslag

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van anderhalf jaar (waarvan zes maanden voorwaardelijk) geëist tegen drie mannen wegens een poging tot doodslag. In oktober dit jaar zouden ze in de binnenstad van Groningen een man die op de grond lag tegen het hoofd hebben geschopt.

Verdachten ontkennen

De verdachten ontkennen dit. Een van de verdachten: ,,Ik schopte niet, maar ik sprong over hem heen. Misschien lijkt het dat ik schop.’’ Een tweede zegt dat hij wel heeft geschopt, maar niet tegen het hoofd. De derde zegt dat-ie er niets mee te maken heeft. Het geweldsincident had plaats op het Gedempte Zuiderdiep nabij bioscoop Pathé. Aanleiding was een incident eerder bij het nabijgelegen cafe Klein Mokum. Gevreesd werd dat het latere slachtoffer zou gaan schieten.

Camerabeelden bieden geen uitkomst

De advocaten voerden onder meer aan dat het letsel dat bij het slachtoffer is geconstateerd niet past bij schoppen tegen het hoofd. Van het incident zijn opnames gemaakt door camera’s. De beelden die in de rechtszaal werden getoond, bieden geen uitkomst. Wel is te zien dat het slachtoffer onderuit wordt gehaald en voor dood blijft liggen.De rechtbank doet nog voor het einde van het jaar uitspraak.

 

Door: Redactie Groningsnieuws.nl