Centraal Station ontruimd geweest wegens verdachte tas

GRONINGEN – Op het Hoofdstation is zondagochtend een verdachte tas aangetroffen. De politie kon kort na de vondst de eigenaar aanhouden. De vondst werd aan het einde van de ochtend gedaan. Een deel van het station werd hierop ontruimd. “We hebben inmiddels de eigenaar van de tas aan kunnen houden”, meldt een woordvoerder van de politie. “Het gaat om een verwarde man die niet goed aanspreekbaar is. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.”

Vervoersbedrijf Arriva meldt dat vanwege het politieonderzoek de trein naar Weener die om 11.22 en 12.39 vertrekken, komen te vervallen. Voor zover bekend ondervindt het overige treinverkeer geen hinder. Het hoofdstation is kort na het middaguur weer vrijgegeven. De tas was aangetroffen door een passagier, die het niet vertrouwde en vervolgens de politie waarschuwde.

 

Door: Raymond Bos / Groningsnieuws.nl

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl