grote brand bij Friesland Campina

IMG-20140729-WA0038Friesland – Een grote brand heeft dinsdagmiddag een deel van een kaasopslag van Friesland Campina verwoest.Rond 08.10 uur werd de brandweer opgeroepen voor de brand. Al snel was het duidelijk dat het om een grote brand ging en schalde de brandweer op naar GRIP 2 , dit houd in dat er versterking moet komen van omliggende provincie’s. Al snel werden de korpsen; Buitenpost, Drachten, Drogeham, Grijpskerk, Kollum, Dokkum, Grou, Giekerk, Menadaldum, Marssum, Leeuwarden, Bergum en Zuidhorn ingezet bij de brand. Volgens de brandweer van Friesland waren er meer dan 100 brandweer lieden ingezet bij de grote brand. Ook liet de brandweer weten dat het om een forse binnen brand ging die snel om zich heen greep. Door dat het vuur tussen de wanden en het dak woede was het moeilijk te bestrijden. Ook waren er tijdens de brand meerdere explosie’s te horen en storte meerdere wanden in. De brandweer is op dit moment nog volop aan het na blussen.

 

| Foto’s: Frank Diephuis – Groningsnieuws.nl | Brandweer Fryslan |

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl