Studenten ruiken gaslucht in Groningen: brandweer rukt uit maar kan niets meten

Groningen – Een studentenhuis in de Nieuwe Boteringestraat in de stad Groningen is vrijdagavond enige tijd ontruimd geweest vanwege een mogelijke gaslekkage.

Bij de brandweer kwam rond twintig voor negen de melding binnen van een mogelijke gaslekkage in het pand. De brandweer spoedde zich met een tankautospuit ter plaatse en ging ter plekke op verkenning uit. In het pand, waar studenten zitten gevestigd, was een mogelijke gaslucht geroken.

 

Bij aankomst van de hulpdiensten hadden de bewoners het pand al veilig weten te verlaten. Brandweerlieden hebben diverse metingen verricht in het pand. In het pand werden uiteindelijk geen gevaarlijke gassen gemeten. In verband met de werkruimte voor de brandweer was de Nieuwe Boteringestraat tijdelijk afgesloten. Rond kwart over negen kon de straat weer worden vrijgegeven voor het verkeer.

 

Beeld: GroningsNieuws