(fotoreportage) Mobiele Eenheid politie oefent op treinstations en bij voetbalstadion in Groningen

Groningen – De Mobiele Eenheid (ME) van de politie houdt aankomende week een oefening op het centraal station, station Groningen Europapark en het Hitachi Capital Mobility stadion in Groningen. Deze oefening begon afgelopen maandag, en is momenteel nog steeds bezig.

Bij deze oefening, waarbij leerlingen van meerdere scholengemeenschappen meededen als figurant, werden diverse scenario’s geoefend. De ”relschoppers” waren niet bij station Groningen Europapark uitgestapt, maar bij Groningen Centraal. Daar zorgden zij voor forse overlast, waarop de ME de relschoppers insloot en de goede trein in begeleidde.

Bij station Groningen Europapark aangekomen zorgden de relschoppers nog steeds voor overlast, waarop de ME opnieuw in moest grijpen om de rellende supporters de bus in te begeleiden. De bus werd door de ME, en een motor van team verkeer Noord-Nederland geëscorteerd om zo linea recta naar het Hitachi Capital Mobility stadion toe te gaan zonder tussenstops of andere mogelijkheden om nieuwe ongeregeldheden te veroorzaken.

In het stadion zelf moest de ME opnieuw ingrijpen; het vak waar de relschoppers zaten moest ontruimd worden door de ME, omdat de supporters lastig begonnen te doen.