Scooterrijder ontkomt na achtervolging in Stad, politie weet kenteken te noteren

Groningen – De politie heeft dinsdagavond een achtervolging gehad met een scooterrijder. De scooterrijder vluchtte nadat agenten hem rond 20:15 uur wilde controleren.

Agenten gaven de scooterrijder nabij de Oosterkade een stopteken, en de scooterrijder leek daar in eerste instantie aan te voldoen. Nabij het Voormalig klein Poortje stopte de scooterrijder, maar niet voor lang. De scooterrijder vluchtte via het Eemskanaal Noordzijde in de richting van het Damsterdiep, om vervolgens via de Oostersluis richting Lewenborg te vluchten. Meerdere politieauto’s en politiemotoren zetten de achtervolging in, maar uiteindelijk helaas zonder resultaat. De politie slaagde er niet in de scooterrijder aan te houden. Ondanks dat de identiteit van de scooterrijder onbekend is, wist de politie wel het kenteken van de scooter te noteren.

Beeld: Archief GroningsNieuws