Een blik werpen op de werkzaamheden van de zuidelijke ringweg ? Vanaf hier kan het

Groningen – Wie de werkzaamheden aan de ringweg wil volgen, kan vanaf nu op drie plekken een kijkje nemen. Zowel bij het Julianaplein als bij het Vrijheidsplein is een nieuw uitkijkpunt geopend. Deze uitkijkpunten blijven staan tot het einde van het project (planning: 2024). De twee uitkijkpunten zijn gelijk aan elkaar. Ze zijn negen meter hoog. Als bezoeker sta je op een plateau acht meter boven de grond. Bezoekers kunnen alleen via de trap omhoog komen, er is geen lift.

 

Het eerste uitkijkpunt bevind zich aan de Muntinglaan , direct naast het paviljoen van Aanpak Ring Zuid. Het tweede uitkijkpunt bevond zich nabij het Vrijheidsplein , aan de Expositielaan, achter MartiniPlaza. Samen met deze twee uitkijkpunten én het geheugenbalkon aan de Hereweg , beschikt het project over drie uitkijkpunten.

 

Beeld: RDB Producties