Man met vuurwapen aangehouden door ondersteuningsgroep

Groningen – Dinsdagavond 11 januari heeft de ondersteuningsgroep van de politie een instap gedaan in een woning aan de Bloemstraat in Groningen  De politie had een anonieme tip ontvangen dat de bewoner mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. De politie besloot hierop direct actie te ondernemen en schakelde de ondersteuningsgroep in. Dit team bestaat uit agenten welke complexe aanhoudingen, en aanhoudingen met een verhoogd risico , verrichten. Leden van dit team maakten zich voor de woning klaar waarna al vlot tot de ”instap” van de woning kon worden overgegaan. In de woning trof het team de bewoner aan. Zij hebben de man aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. In de woning troffen de leden naast de bewoner ook het vuurwapen aan. Deze is in beslag genomen en de recherche doet hier verder onderzoek naar.

 

Beeld: RDB Producties