Brand in belijningswagen; voorbijgangers voorkomen erger

Groningen – Voorbijgangers hebben donderdagmiddag weten te voorkomen dat een belijningswagen , met daarin gasflessen , volledig in vlammen zou op gaan. De brand in de belijningswagen vond plaats aan het Boterdiep in de stad Groningen. Door nog onbekende oorzaak vatte de binnenzijde van de wagen vlam. De bestuurder parkeerde hierop de wagen en belde 112. In afwachting van de hulpdiensten poogde de bestuurder de brand zelf te blussen met een brandblusser , maar helaas zonder effect. Een toevallig passerende automobilist zag de brand en stopte direct. Ook hij poogde de brand te blussen. Na meerdere bluspogingen van zowel de bestuurder als de passant , was het vuur gedoofd. De Groninger brandweer heeft de laatste warme delen afgeblust en enkele gasflessen veiliggesteld. Een berger heeft de wagen afgesleept.

Beeld: Raymond Bos / GroningsNieuws.nl