Hulpdiensten rukken in grote getale uit voor flatbrand

Groningen – Aan de Iepenlaan in de stad Groningen heeft donderdagavond bij een flatgebouw in aanbouw een kleine gewoed. Buurtbewoners zagen bij de flat rookontwikkeling en belde hierop de Groningse hulpdiensten. De brandweer en politie rukte in grote getale uit. Ter plaatse bleek een klein brandje te hebben goed in een soort zeil aan een steiger , welke zich aan de zijkant van het pand bevond. De brandweer heeft de brand geblust. Omdat buurtbewoners melden dat zij personen zagen ging de politie op onderzoek uit. De politie trof bij doorzoeking van het pand twee jonge knapen aan. De politie heeft jongens ter plekke gevraagd over hun betrokkenheid bij de brand , waarna de politie de jongens thuis heeft gebracht en met de ouders in gesprek is gegaan. Of zij ook strafrechtelijk worden vervolgd is niet bekend.

 

Beeld: RDB Producties