Fietsende jongeren gewond na steekpartij door scooterrijder in Groningen

Groningen – Een drietal jongeren is maandagavond aangevallen door een scooterrijder met een mes. Het voorval gebeurde rond 20.30 uur op een fietspad nabij de Bottemaheerd in Beijum. Het groepje jongeren was aan het fietsen toen zij door een scooterrijder werden ingehaald, en vanuit het niets werden gesneden door de scooterrijder. Eén van de drie jongens, een 15-jarige jongen,  raakte lichtgewond en moest door ambulancepersoneel worden behandeld. Het tweede slachtoffer had volgens de politie verwondingen, maar hoefde niet te worden behandeld door de ambulancedienst. De derde jongen raakte niet gewond, maar was wel erg geschrokken. Na controle door de ambulancedienst zijn de jongens meegegaan naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. De politie tast nog in het duister over een eventuele aanleiding. Mogelijk zou het gaan om een deelscooter waar de man met zijn mes op reed. De politie probeert via de exploitant van de deelscooters te achterhalen wie daar op dat moment reed.

 

Beeld: GroningsNieuws