ME preventief aanwezig in stadscentrum Groningen; twee aanhoudingen

GRONINGEN – Na een oproep via social media om te gaan rellen in het centrum van Groningen, was de politie maandagavond met meerdere eenheden massaal aanwezig in de binnenstad van Groningen. Via onder andere Snapchat werd opgeroepen om te gaan rellen in het centrum van Groningen. Toen de politie hier lucht van kreeg besloot deze , al dan niet preventief , aanwezig te zijn in het centrum van Groningen. Rond de klok van 20:30 uur waren er enkele mensen op de Grote Markt verzameld. Zij werden na een controle gevorderd de Grote Markt te verlaten.

 

Controle op papieren en twee aanhoudingen

Tijdens de aanwezigheid van de politie op de Grote Markt werden er enkele mensen gecontroleerd op hun aanwezigheid tijdens de avondklok. De politie controleerde dit middels de benodigde papieren. Tijdens de aanwezigheid van de politie op en rondom de Grote Markt zijn er twee personen aangehouden door de politie. De reden van hun aanhouding is niet bekend.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl