MartiniPlaza wordt omgetoverd tot corona-teststraat

GRONINGEN – Stadjers die een coronatest willen laten afnemen kunnen vanaf eind november/begin december terecht in de Martiniplaza. De rijksoverheid meldt dat daar nu wordt gewerkt aan een XL-coronateststraat. Op alle testlocaties komen PCR-teststraten en snelteststraten.

Landelijk komen er nog zeven XL-teststraten. Daarnaast komt er nog een aantal kleinere teststraten, die minder uitgebreid zijn. De bouw zou op dit moment in volle gang zijn. Met deze extra teststraten wil de overheid de huidige testcapaciteit zo goed als verdubbelen. Bij de XL-teststraten (Zoals de Martiniplaza) kunnen tussen de drieduizend en twaalfduizend tests per dag afgenomen worden. Als je alle acht locaties bij elkaar optelt, zijn dat dus 100.000 tests per dag. Dat is een verdubbeling van de huidige capaciteit.

Beeld: GroningsNieuws

 

 

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl