Fietser ernstig gewond na aanrijding; bestuurder aangehouden

GRONINGEN – Een 23-jarige inwoner uit de gemeente Loppersum is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Paterswoldseweg in Groningen.De automobilist, een 29-jarige Stadjer, is na het ongeval aangehouden. Het slachtoffer wilde de Paterswoldseweg oversteken, maar werd met hoge snelheid geschept door de automobilist. Meerdere voorbijgangers zagen dit gebeuren en begonnen direct met het verlenen van eerste hulp. Politie, brandweer, meerdere ambulances en het mobiel medisch team kwamen ter plaatse bij het ongeval. Medewerkers van de ambulancedienst en het mobiel medisch team hebben het ernstig gewonde slachtoffer ter plekke gestabiliseerd , waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennep en aanhouden

Na de aanrijding gooide de automobilist een grote zak met vermoedelijk hennep in het kanaal , nabij het ongeval. Agenten wisten dit veilig te stellen. De politie zoekt uit of de zak hennep en de bestuurder die het ongeval veroorzaakte verband met elkaar houden.

Beeld: Raymond Bos / RDB Producties

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl