Berm en trekkerbanden vatten vlam

BEDUM – De is Brandweer  zaterdagmiddag met verschillende voertuigen uitgerukt naar een forse bermbrand aan de Stedumerweg in Bedum. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. De melding van de brand kwam rond 13.50 uur binnen waarop de blusgroep van Bedum opgeroepen werd ter plaatse te gaan. Het ging om een stuk land dat in de brand stond. Daarbij heeft ook een aantal trekkerbanden vlam hebben gevat. De brand zorgt voor flink wat rookontwikkeling die te zien is vanaf de A7. Verkeer op de Eemshavenweg kan hinder ondervinden van de rook.

“Met de SB hebben we een eerste ‘knock down’ gegeven. Om over genoeg water te beschikken bouwen we de waterwinning op vanaf open water” laat de Brandweer via twitter weten. Voor deze waterwinning is het grootwatertransport, WTS 3000, uit de Stad Groningen ingezet. Uiteindelijk hoefde het watertransport niet ingezet te worden. De brandweer heeft hulp gekregen van een boer die met giertanken vol water over het terrein rijdt.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl