Uitslaande brand verwoest fietsenzaak in Roden

RODEN – In het winkelpand van fietsenwinkel Bike Life, gevestigd aan de Kanaalstraat in Roden, is donderdagavond even voor 20.00 uur een uitslaande brand ontstaan. Het zou mogelijk gaan om een brand die is ontstaan in de meterkast, vertelt woordvoerder Marcel van Alphen van de veiligheidsregio Drenthe. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Bij aankomst van het eerst brandweerkorps werd er direct opgeschaald naar middelbrand, en uiteindelijk is er GRIP1 afgekondigd voor de uitslaande brand. Meerdere brandweerkorpsen uit de wijde omgeving zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brandweer houdt het naastgelegen pand, een automaterialenbedrijf, nat om te voorkomen dat het vuur overslaat.

NL-Alert
Vanwege de brand en hevige rookontwikkeling heeft de veiligheidsregio Drenthe een NL-Alert verstuurdnaar omwonenden met het advies ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen. De veiligheidsregio doet een klemmend beroep op omstanders om te vertrekken. De coronamaatregelen zouden niet worden nageleefd.

Even na 21:00 uur is er een tweede NL-Alert verstuurd. Burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld en de veiligheidsregio Drenthe doen een klemmend beroep aan toeschouwers te vertrekken. Het is erg druk waardoor de 1.5 meter afstand vanwege corona niet kan worden nageleefd.

Verhuizing
De fietsenwinkel had een verhuizing gepland staan, en zou eind deze maand verhuizen naar het oude pand van kampeerwinkel de Vrijbuiter. Hoe dit nu opgelost zal worden is nog niet bekend.

Velodroom

Eigenaar van fietsenwinkel Bike Life, Alex Kapma, staat verslagen te kijken naar de brand. Hij at een patatje toen hij melding kreeg dat er brand zou zijn ontstaan in zijn winkelpand. Uitgeteld morgen zou zijn bedrijf verder gaan onder de naam ´Velodroom´ in een nieuw pand. Via zijn Facebookpagina laat hij weten de brand te betreuren en verdrietig te zijn van het feit dat het zo moest eindigen.

Hij laat weten dat een groot deel van de inventaris al reeds is verhuisd naar het andere pand. Veel reparatiefietsen stonden nog in het pand dat vanavond in vlammen op is gegaan. Alex en zijn bedrijf hopen op het begrip van de klanten en proberen alles zo goed mogelijk op te lossen.

Beeld: GroningsNieuws , Video: Thom van der Veldt/Twitter

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl