Huishoudens zonder stroom na brand in elektriciteitshuisje

GRONINGEN – Honderden huishoudens zaten dinsdagmiddag zonder stroom en bewoners van een serviceflat kwamen zelfs vast te zitten in de lift. In een elektriciteitshuis aan de Vasalislaan in Groningen is dinsdagmiddag even voor 16:00 uur brand uitgebroken. Door die brand kwamen 1228 huishoudens in de omliggende omgeving (tijdelijk) zonder stroom te zitten. De ter plaatse gekomen brandweer is, in overleg met netbeheerder Enexis, niet meteen gaan blussen omdat er dan mogelijk meer schade zou worden aangericht. Door de stroomstoring was ook de stroom in serviceflat “Residentie De Wijert” uitgevallen. Daardoor zat een aantal personen even vast in de lift. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoelang de reparatie gaat duren is niet bekend.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl