Grote brand verwoest woning; brandweer rukt massaal uit

PATERSWOLDE – Een grote brand heeft vrijdagavond een woning verwoest.

De woning stond aan de Meerkoetlaan in Paterswolde. Rondstreeks 20:30 uur werden de korpsen van Groningen en Haren gealarmeerd voor de brand. Ter plaatse aangekomen bij de woning schaalde de brandweer op naar ”middel brand” , waarop nog meer voertuigen ter plaatse kwamen. Al snel na het sein ”middel brand” werd er opgeschaald naar het sein ”grote brand”. Hierop kwamen onder andere de korpsen Groningen , Haren , Tynaarlo , Zuidlaren, Roden en Assen ter plaatse bij de brand. Ter plaatse gekomen brandweerlieden maakten een plan van aanpak waarna begonnen werd met de bestrijding van de brand. Rondstreeks 00:00 uur werd het sein ”brand meester” gegeven. Het nablussen gaat waarschijnlijk nog de rest van de nacht. duren. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.  De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl