Actievoerders maken pompen van benzinestations vast

GRONINGEN – Bij vier tankstations van Shell in de gemeente Groningen zijn de benzineslangen met kettingen aan elkaar vastgemaakt door actievoerders van Code Rood. Het gaat om de tankstations aan de Zonnelaan, de Ketwich Verschuurlaan, de Euvelgunnerweg in Groningen en de Rijksstraatweg in Haren. De actie is het werk van Code Rood, meldt de organisatie zelf op Facebook. Een aantal actiegroepen, waaronder verder ook Extinction Rebellion en de Gastivists, kondigde eerder deze week al aan actie te gaan voeren tegen Shell, dat deze dinsdag de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering heeft. De politie doet onderzoek bij de Groningse benzinepompen en bekijkt onder meer camerabeelden, zegt een politiewoordvoerder.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl