Flatgebouw ontruimd vanwege ”gaslek”

GRONINGEN – Woensdagavond is een flatgebouw aan de Goudlaan in de Groninger wijk Vinkhuizen enige tijd ontruimd geweest. Meerdere bewoners roken een gasgeur en belden 112. Hulpdiensten gingen hierop massaal ter plaatse. Ter plaatse gekomen brandweerlieden startte met metingen. Hieruit kwam een der mate hoge waarde dat twee tal portieken moesten worden ontruimd. De brandweerlieden gingen hierop verder met verkenning en kwamen daarbij uit op tweetal koelkasten welk in de berging een vloeistof lekte (freon). Deze vloeistof heeft een gasachtige geur. De brandweer heeft de koelkasten na buiten gebracht en alles geventileerd. Na iets meer dan een uur konden de bewoners terug hun woningen in.

 

Beeld: RDB Producties

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl