28e editie 4mijl met mooi weer geslaagd

SONY DSC

Groningen – De 28e editie van de 4mijl had er ook vandaag mooi weerk bij.

De winnaar van de 28e editie van de 4 Mijl van Groningen is Abrar Osman uit Eritrea. Tienduizenden mensen staan langs de route om de wedstrijdlopers en de overige lopers aan te moedigen. Het ziet, mede door het mooie weer, zwart van de mensen langs de route van Haren naar de finish op de Vismarkt.

“Respect hoor voor alle lopers, als we dit zo zien dan willen we volgend jaar ook meedoen,” zeggen Deborah Rengrengulu en haar vriendin Jacqueline Janssens die in de buurt van het Hereplein staan. “Mijn zusje doet mee, daarom sta ik hier,” zegt Martijn Zomerman. “Ik ben zelf ook een loper maar ik ben dit jaar ongetraind en ik ga altijd voor een goede tijd. Daarom sta ik hier en loop ik niet mee.” Overigens wint de 20-jarige Abrar Osman uit Eritrea in een tijd van 17 minuten en 30 seconden. Hij heeft vijf seconden voorsprong op de pas 17-jarige Yomif Kejelcha. Snelste Nederlander is Roy Hoornweg uit Papendrecht. De beste Groninger is Wolter Ploeger. Bij de vrouwen wint Viola Kibiwot uit Kenia voor het derde jaar op rij, in de tijd van 19 minuut 19. De Nederlandse Susan Kuijken wordt derde. Beste Groningse is Marcella Herzog in 21.11.

Meer foto’s in de loop van maandochtend !

| Foto’s: R Bos , W Bos J De jong , R Vd Veen – Groningsnieuws.nl |