Forse brand in flatwoning aan Voermanstraat

Groningen – De brandweer van Groningen moest maandag rond het avonduur uitrukken naar de Voermanstraat in de stad. Daar werd een brand in een portiekwoning gemeld. Omdat het bij de eerste melding nog onduidelijk was of er nog mensen in de woning aanwezig waren, werd er opgeschaald naar ”middel brand”. Dit houdt in dat er nog een tankautospuit wordt opgeroepen. De brand woedde in een portiekwoning op de derde etage. Toen de brandweer ter plaatse kwam, werd er een verkenning om het pand gedaan, en daarbij werd zwarte rook, komend uit de achterkant van de woning, waargenomen. De brandweer heeft hierop het pand betreden en de brand geblust met één straal hogedruk. Hierna is het pand geventileerd en overgedragen aan Stichting Salvage, die op zijn beurt de schade van de brand op zich zal nemen. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl