Explosiegevaar door forse gaslekkage in Groningen: Meerdere flats ontruimd

GRONINGEN – Hulpdiensten moesten zaterdagavond even voor 19:00 uitrukken naar de Iepenlaan in Groningen. Daar zou een gaslekkage in een flat zijn. Hulpdiensten kwamen direct met veel voertuigen met spoed ter plaatse, en zijn de ontruiming van meerdere flats gestart. De politie heeft daarna (omdat er sprake was van explosiegevaar) de straat groots afgezet. De brandweer ging ondertussen metingen uitvoeren om te kijken of, en zo ja waar, de lekkage was. Waarschijnlijk heeft iemand een langere tijd zijn gaskraan open laten staan zonder dit door te hebben gehad. Er is een onwel geworden persoon naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer heeft de woning geventileerd en is daarna retour gegaan naar de kazerne.

 

Beeld: GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl