Drietal aangehouden bij twee invallen

GRONINGEN – De politie heeft dinsdag invallen verricht in een woning aan de Vondellaan en een bedrijfspand aan de Travertijnstraat in Groningen. De invallen vonden plaats na binnengekomen informatie. Hierbij werden drie verdachten (twee mannen en een vrouw) aangehouden.

Het gaat hier om een 30-jarige man uit Groningen en een man en vrouw uit Colombia (hun personalia wordt nog geverifieerd). Het drietal wordt verdacht van bezit van verboden wapens en verdovende middelen. Bovendien worden zij verdacht van het witwassen van geld.

Wapens, drugs en geld
De politie heeft verschillende wapens in beslag genomen, waaronder twee vuurwapens, een nepwapen en diverse messen. Bij nader onderzoek is vastgesteld dat een deel van de wapens geen verboden wapens betrof. Deze zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Ook zijn er vermoedelijk verdovende middelen in beslag genomen. Het gaat hier om  50 gram poeder en dertig pillen. Onderzoek moet uitwijzen om welke verdovende middelen het gaat. Daarnaast is een geldbedrag van 27500 euro in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast. Zij worden deze week voorgeleid aan de rechtercommissaris. Het onderzoek is nog in volle gang.

 

Bron: Politie

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl