Wensbollen voor Stichting Ambulance Wens

GRONINGEN – Op maandag 30 december bakt zorgaanbieder Coöperatie Dichtbij uit Groningen oliebollen voor Stichting Ambulance Wens. Met het verkopen van WENSbollen willen zij zoveel mogelijk geld inzamelen voor deze prachtige stichting die de laatste wens vervult van mensen die terminaal ziek zijn en die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. De stichting ligt de coöperatie na aan het hart, want als (palliatieve) zorgaanbieder zijn zij al meerdere malen met Stichting Ambulance Wens in aanraking geweest. Verschillende zorgverleners van Dichtbij hebben van nabij de onschatbare waarde van het werk van Stichting Ambulance Wens kunnen zien voor cliënten en hun naasten.

De benefietactie

De benefietactie staat onder de bezielende leiding van Jan Krijnen, oud-bakker en verpleegkundige bij Coöperatie Dichtbij. Jan bakt de oliebollen naar eigen recept en krijgt jaar na jaar lovende reacties! De benefietactie is op maandag 30 december aan de Rouaanstraat 20a in Groningen (kantoor van Coöperatie Dichtbij). Iedereen is welkom tussen 09:00 en 17:00 uur! Je kunt er dan terecht voor WENSbollen, maar ook voor huisgemaakte snert, broodjes rookworst en drankjes. Medewerkers, coöperatieleden en andere betrokkenen van Dichtbij helpen om deze dag tot een succes te maken. TIP: Tussen 13:00 en 16:00 uur draait DJ REVLO, een Groningse DJ/producer en zoon van een van de zorgverleners van Coöperatie Dichtbij. Met zijn energieke, bouncy en vrolijke house/urban stijl zal hij de oliebollen-benefietactie nog meer sfeer geven!

Ondersteund door Stichting Ambulance

Wens De benefietactie wordt ondersteund door Stichting Ambulance Wens. Op 30 december tegen 09:00 uur zullen enkele vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens de benefietactie openen. Waarschijnlijk zal daar ook een wensambulance bij aanwezig zijn.

Vijfde editie

Coöperatie Dichtbij organiseert de oliebollen-benefietactie voor de vijfde keer. Vorig jaar werden er oliebollen gebakken voor de Tobias Sybesma Foundation. De coöperatie kon € 1363,16 aan hen doneren. Een sfeerimpressie van vorig jaar is te zien in deze video.

Biologische oliebollen

Vanuit Coöperatie Dichtbij wordt er graag biologisch gegeten, dit wordt gezien als onderdeel van een gezonde(re) levensstijl. Mede hierdoor worden er dit jaar ook biologische oliebollen gebakken. Coöperatie Dichtbij is een van de weinige oliebollenverkopers in Groningen die dat aanbiedt. De biobollen zijn bovendien tegen een hele schappelijke prijs verkrijgbaar.

Oliebollen bestellen

Er worden oliebollen mét en zonder rozijnen gemaakt. De oliebollen worden verkocht voor slechts €7,00 voor 10 stuks en €10,00 voor 15 stuks (biologische oliebollen: €9,- voor 10 stuks, €13,- voor 15 stuks). Je kan van tevoren oliebollen bestellen door het bestelformulier in te vullen op de website. De oliebollen kunnen vervolgens op 30 december aan de Rouaanstraat 20a worden betaald en opgehaald.

 

Beeld: Ingezonden persbericht

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl