Sinterklaasintocht zonder problemen verlopen (video)

GRONINGEN – Sinterklaas kwam vandaag aan in Groningen. Hij meerde rond 13.30 uur aan bij de Zuiderhaven in het centrum van de Stad. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet hebben aangegeven te gaan demonstreren. De gemeente heeft ze bij het Emmaplein, langs de route, een plekje gegeven.  Dit jaar was de politie op alles voorbereid. De vrees was dat het daardoor makkelijker zou worden om schermutselingen te laten ontstaan. Maar het tegendeel bleek het geval.

Sinterklaas zelf reageerde ook zeer verstandig door uitvoerig naar de voor- en tegenstanders te wuiven. “Sinterklaas, wie kent hem niet!”, zongen de zogenaamde Hooligans toen Sint hen zwaaiend passeerde.

 

Bekijk hieronder de fotoreportage welk door onze fotografen is gemaakt.

 

Beelden: Raymond Bos & Robert Van Der Veen / GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl