Woning in Westerlee door brand verwoest

WESTERLEE -In een woning aan de Engelkeslaan in Westerlee is donderdagmiddag brand uitgebroken. De brand wass volledig uitslaand. De bewoners konden op tijd uit het pand vluchten en zijn in veiligheid. De brand begon als een schoorsteenbrand, meldt de brandweer, maar later vatte ook het dak vlam. Inmiddels slaan de vlammen metershoog uit het dak. Aanvankelijk kon er nog wel worden geblust, maar toen de tanks van de blusvoertuigen leeg waren, zat de brandweer zonder water. De brandweerlieden konden daarna niet veel meer doen dan toekijken. De brandweer moest daarom water van circa twee kilometer afstand halen. Hiervoor werd een wagen met een dompelpomp opgeroepen. Het duurde zo’n drie kwartier voordat deze aangesloten was op de beide blusvoertuigen en de brandweer het blussen kon hervatten. Rond 17:40 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Het nablussen zal volgens de brandweer nog wel enige uren in beslag nemen.

 

Foto’s: Teunis Streunding / GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl